fbpx

Megtartják a Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált Veszprémben szeptemberben

Az ötnapos rendezvényen, szeptember 6. és 10. között a hazai társulatok produkciói mellett külföldi előadókkal is találkozhatunk.

Krámer György, a fesztivál művészeti igazgatója hétfői veszprémi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál első napján a Szegedi Kortárs Balett a Frenák Pál Társulat és a Zadam Társulat lép közönség elé. A fesztivál második napján egy francia társulat, Compagnie Adrien M. és Claire B. mutatja be Hakanai című előadását, mely a vetített kép és a mozgó ember kettőse révén a videóművészet alkotásaként mutatkozik be.

Ezen kívül fellép a Bozsik Yvette Társulat és a Közép-Európa Táncszínház. Szeptember 8-án látható majd a Pécsi Balett, a Közép-Európa Táncszínház, a Gangaray Dance Company és Feledi János társulatának produkciója.

Másnap rendezik a nemzetközi táncgálát, fellép a Duda Éva Társulat és Oberfrank Réka, a zárónapon gálaműsort láthat a közönség.

Krámer György beszélt arról is, hogy a fesztivál korábbi éveiből már jól ismert társulatok új produkciókkal érkeznek majd a rendezvényre.

A fesztivállal párhuzamosan mutatják be a Gáspár Gábor fotós műveiből összeállított kiállítást a Laczkó Dezső Múzeumban, amely az elmúlt évtizedek fesztiváljainak anyagát tárja a látogatók elé.

A szeptember 9-i táncgálára Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Portugáliából, Szlovákiából, Csehországból érkeznek majd táncművészek.

A produkciók a Pannon Várszínházban, az Agórában, a Veszprémi Petőfi Színházban és a Latinovits-Bujtor Játékszínben láthatók majd.

A részletes program itt olvasható.

Nyitókép: AMCB-Hakanai. Fotó: Romain Etienne

A rovat további cikkei