Egy új helyszínnel is készülnek a szervezők: a Genfi-tóra építenek színpadot. Mathieu Jaton, a fesztivál igazgatója szerdán elmondta, hogy tavaly ugyan a koronavírus-járvány miatt le kellett fújni a rendezvényt, de idén határozott szándékuk megrendezni, és már tervezik a biztonságos, szabadtéri koncerthelyszíneket is. 18 zene nélküli hónap után reményt akarnak nyújtani a közönségnek és a művészeknek. – Ha csak halvány esély is van arra, hogy megrendezzük, meg fogjuk tenni – fogadkozott az igazgató.

A legutolsó, 2019-ben megrendezett jazzfesztiválon Elton John is fellépett, de korábban vendégül látták Miles Davist, Nina Simone-t és Prince-t is. Jaton szerint a koronavírus elleni oltásoknak köszönhetően amerikai és európai művészek is részt vehetnek majd az 55. alkalommal megrendezett fesztiválon, amelyet ugyanakkor a hagyományosnál visszafogottabbra terveznek a korlátozások miatt.

A július 2. és 17. között zajló esemény műsorát május végén teszik közzé. A fesztivál egyik újdonsága lesz egy a Genfi-tóra tervezett színpad. A közönség a parton foglal majd helyet, és a hatszáz nézőnek csodálatos panorámában lesz része a színpad mögött látható svájci Alpokkal. A fesztivál műsoraihoz további három színpadot építenek még a szabadban. Ezeket egyenként háromszáz fős hallgatóság számára tervezik. A jazzkoncertek megszokott helyszínét, a Stravinski Auditoriumot viszont nem nyitják meg.

Nyitókép forrása: a fesztivál Facebook-oldala