„A Játék a kastélyban a színház a színházban legvirtuózabb példája. Attól különleges, hogy a való élet és a színház határai összemosódnak, amit nagyon szeretnek a nézők.” Így jellemezte Molnár Ferenc nagy klasszikusát Enyedi Éva a Csokonai Színház most készülő új darabjának tegnapi olvasópróbáján. A dramaturg azt is hangsúlyozta, hogy a Játék a kastélyban ma is az egyik legnépszerűbb színmű, amit nemcsak a frissességének köszönhet, hanem annak is, hogy fellebbenti a fátylat a „nagy titokról”,

arról, hogy hogyan készül el egy színdarab, illetve hogy hogyan inspirálódik egy író.

Mindemellett a szerelem, becsület, csalás örök érvényű témái mellett Turai jól ismert, szellemes figurája bonyolítja a szálakat azért, hogy megmentse egy fiatal pár szerelmét és egy készülő operettet. Keszég László rendező arról beszélt, hogy igyekeztek kicsit közelebb hozni a darabot a mi korunkhoz, ezért nyelvileg és vizuálisan is alakítottak az eredeti verzión.

A darabban, amely azt is láttatni engedi, mint gondol Molnár illúziók nélkül a házasságról, Annie szerepében Mészáros Ibolyát láthatja a közönség, Turait Mercs János, Gált Takács Dániel, Ádámot Gelányi Bence, Almádyt pedig Kiss Gergely Máté alakítja.

Fotók: Máthé András