Rendhagyó módon, online zsűrizték a beadott alkotásokat a negyvenegyedik tárlat ítészei. Nemcsak a majdnem ezer pályamű, de a szakmai grémium is figyelemre méltó: dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Aknay János Kossuth-díjas magyar festő és szobrász, Sárkány Győző grafikus, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének alelnöke, valamint Kotormán Norbert Munkácsy-díjas szobrász válogatott a beérkezett alkotások között.

A végleges, körülbelül 150 műből álló listát április utolsó hetében teszik közzé a szervezők a www.reok.hu weboldalon. Idén is láthatók a tárlaton Kossuth- és Munkácsy-díjas meghívott művészek alkotásai, így mások mellett Szüts Miklós, Nagy Gábor, Váli Dezső és Vojnich Erzsébet, Sejben Lajos és Henn László András munkáját is megcsodálhatja a közönség.

Mint arról a REÖK korábban beszámolt, az idén negyvenegyedik alkalommal megrendezendő seregszemlét a pandémia miatt az online térben, különleges virtuális termekben láthatja a közönség. A tárlat megnyitóját május közepén tartják.

Nyitókép: Nátyi Róbert. Forrás: REÖK