Mese- és novellaíró pályázatot hirdet Gurulós történetek címmel általános iskolás diákoknak a BKV, a pályamunkák beérkezési határideje április 19-e.

A maximum 3000 karakteres mese vagy rövid novella a városi közösségi közlekedésről vagy valamely szereplőjéről szóljon, ez lehet akár egy járművezető, de a kedvenc közlekedési eszköz is. A műveket saját kézírással, beszkennelve és begépelve is várják két korcsoportból, alsó (2–4.) és felső (5–8.) tagozatos diákoktól április 19-én déli 12 óráig.

A pályázat kiírói elfogadnak a műhöz kapcsolódó saját készítésű illusztrációt is, ennek elkészítéséhez bármilyen technika használható. Az illusztrációt beszkennelve, JPG-formátumban, nyomdai felhasználásra alkalmas, minimum 3500 pixel széles minőségben várják. Minden alkotó maximum két írásművel nevezhet a pályázatra.

A beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli: Pásztohy Panka író, illusztrátor; Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, könyvkiadó; Rényi Ádám író, könyvkiadó, kommunikációs szakember. A pályázat pontos feltételeit tartalmazó kiírás a BKV honlapján olvasható.

Nyitókép: Shutterstock/BNP Design Studio