Mesés receptkönyvvel köszöntötte a 85 éves Bodor Ádámot a Szépirodalmi Figyelő. A kötetben 35 szerző egy-egy Bodor Ádám írásművészete előtt tisztelgő mesés receptje olvasható, amelyek akár a Verhovina madaraiban említett Eronim Mox elveszettnek hitt szakácskönyvéből is származhatnának. A különleges kötetből megtudhatja az olvasó, hogy a szederborhoz passzol-e a papagáj, hogy hol készítik a legízletesebb báránysikolylevest; fény derül a könnyű labodalevesek titkára, de tisztázódik az is, mit jelent, ha valaki nyehőcével álmodik.   

 A Receptek végnapokra című kötetet Vincze Judit illusztrálta. A verses-novellás szakácskönyv szerzői között van mások mellett André Ferenc, Borcsa Imola, Cserna-Szabó András, Demény Péter, Géczi János, Kiss Tibor Noé, Kollár Árpád, Láng Zsolt, László Noémi, Márton László, Szécsi Noémi és Térey János is.

 A Magvető kiadó is az online térben köszöntötte a nyolcvanöt éves Bodor Ádámot barátai, kollégái által írt gondolatokkal, emlékezésekkel. Bartis Attila például egy 25 évvel ezelőtti fotózás történetét írta meg, Bencsik Orsolya első találkozásukról mesélt, Dragomán György egy New York-i emléket idézett fel, Kiss Tibor Noénak a gyimesi hallgatás jutott eszébe a felkérés kapcsán, Markó Béla pedig Bodor hegy- és vízrajzát vázolta fel. A köszöntő szövegek a Magvető Facebook-oldalán – www.facebook.com/magveto – olvashatók.