fbpx

Miniévadot tart a Harag György Társulat

Az elmúlt időszak szakmai szempontból legfontosabb előadásait tűzi műsorra a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

A miniévad november 5. és 8. között zajlik.

Műsorra tűzik Székely Csaba Semmit se bánok című darabját, amelyet Lendvai Zoltán rendezett. A produkciót a legfontosabb romániai színházi seregszemlének számító bukaresti Országos Színházi Fesztiválon és a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokviumon is bemutatták.

Semmit se bánok

Jjátszani fogják a Bocsárdi László által rendezett Scapint is. Moliére klasszikusát a színház a 2018-2019-es évadban mutatta be.

A tavasz ébredése című produkció elsősorban a fiatal közönséget célozza meg máig érvényes üzenetekkel, melyeket a kép- és a mozgás nyelvén is közvetíti, megőrizve a darab szövegének vezérfonalát. Az előadás rendezője Györfi Csaba.

Scapin

A negyedik színdarab a miniévadban Szőcs Géza fikciós történelmi drámája, a Raszputyin lesz, amelyet magyar nyelvű ősbemutatóként vitt színre a Harag György Társulat. Az előadást Szardar Tagirovszkij rendezte. Szőcs Géza drámája történelmi látlelet a kollektív európai és globális lelkiismeretről, a dráma a történelmi valóságot helyezi fókuszba Raszputyin fiktív szűrőjén keresztül.

Nyitókép: A tavasz ébredése.

Fotók forrása: harag.eu

A rovat további cikkei