A Déryné Társulat izgalmas bemutatóra készül, amely a szívünk mélyén élő érzésekről és az emberi kapcsolatok bonyolultságáról mesél. A Nem élhetek muzsikaszó nélkül című előadás Móricz Zsigmond élettel teli karaktereit hozza el a színpadra.

A színpadon Kaszás Mihály és Vas Judit Gigi formálják meg a vidám, nagyhangú földesurat és feleségét, akik egy mindenkit magukkal ragadó szerelmi történet főszereplői. Móricz Zsigmond művét a Déryné Program igazgatója, Kis Domonkos Márk állítja színpadra. A zenéért Kiss B. Ádám, a díszlettervezésért Csiky Csaba, a jelmezekért pedig Cs. Kiss Zsuzsánna felel.

A történet magában rejti az emberi dráma mélységeit, ahol a karakterek sebezhetősége és a mindennapi kihívásokkal való szembenézés áll a középpontban. A szerelmi szál egyszerre humoros és megható módon jelenik meg Pólika és Balázs, a nyírségi birtokosok életében.

Balázs három napja és három éjjele ünnepelteti magát névnapja alkalmából, amit felesége, Pólika már nem tud elviselni, ezért elmenekül a helyzet elől, és a nénikhez fordul segítségért. A konfliktusból való kilábalást egy bocsánatkérés jelentené, de büszkeségük meggátolja ebben a szereplőket, így inkább választják a távolságot egymás között. Balázs a szemközt levő kocsmába költözik, és nótázik kifulladásig, Pólika pedig a nénikkel él.

A hősök közti vonzalom azonban nem csitul, ez pedig felveti a kérdést: ki lesz az, aki felvállalja lelkének érzékenységét? Az előadás szórakoztató utazást kínál az érzelmek világába, ahol minden néző megtalálja majd saját életének egy-egy mozzanatát.

A képen jelenet a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című előadásból. Kép forrása: Déryné Program