Koncertekkel is várják a Magyar Mozgókép Fesztivál szervezői a közönséget pénteken és szombaton a veszprémi Óváros téren, a Filmio Fröccsteraszon.

Pénteken 19 órától a soul- és funkalapokra építkező Mörk zenekar, majd két órával később a Csaknekedkislány tánczenekar lép a színpadra. Az est lezárásaként 23 órától Solymosi Vilmos, azaz DJ Bootsie szórakoztatja a közönséget, miközben Papp Gábor Zsigmond nosztalgikus klasszikusa, az 1960-as, 70-es évek típusfiguráit felsorakoztató Balaton Retro lesz látható mögötte a vásznon.

A szombati napot a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díjazottja, a folk és a világzene keverékét, „love folkot” játszó Lanou nyitja szintén 19 órától, akik után 21 órától a Mitsoura etno-világzenekar áll a közönség elé egy egyedi hangú, erős kisugárzású énekesnővel, Miczura Mónikával.

A Filmio Fröccsterasz programjait szombat éjjel Zságer Balázs zenész és Katona Kati vizuális művész, vagyis a Zagar AV Experience fellépése zárja elektronikus zene és digitális eszközökkel létrehozott formák, fények összhatásával. A szervezők tájékoztatása szerint a fröccsteraszon egy helyi szatócsbolt termékeivel várják a vendégeket.

A Magyar Mozgókép Fesztiválnak csütörtöktől vasárnapig Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi ad helyet, ahol kilenc helyszínen mintegy száz magyar filmet láthat a közönség.

Nyitókép: Csaknekedkislány. Fotó: Hegyi Júlia Lily