A Magvető Kiadó gondozásában megjelent könyv lapjain egy olyan világ bontakozik ki, amely valahol mindannyiunk számára ismerős, csak talán rég elfelejtettük. A vidéki élet szépsége, az egyszerűség ereje, a természetesség és az emberség valódi mibenléte nyilvánul meg ezekben az írásokban.


4821282_5.jpg
Fotó: libri.hu

 

?Történetek vannak, nagyon emberi, érzékeny történetek, miközben nagyon erősen jelen van a természet, de jobban át fog jönni benne a mai világunk, hogy mi is az, amit itt létrehoztunk, hogy mit is keresnek itt például a műanyag kerti székek. És hogy egyáltalán milyen a mi viszonyunk a természethez és önmagunk természetéhez. Ezek az először egyszerűnek tűnő történetek valahogy mindig belenőnek, belemélyednek az alapvető filozófiai és létkérdésekbe? ? mondta Kollár-Klemencz László a kötet kapcsán.

 

A műanyag kerti székek bejárják az országot

Kollár-Klemencz László 2016-ban hozta létre a műanyag kerti székek Facebook-oldalát, ahová lelkes ?kertiszék-spotterek? küldenek a mai napig fotókat elhagyatott, magányos vagy épp társasági életet élő műanyag székekről Franciaországtól Indián át Izraelig, Csurgótól Marosvásárhelyig. Idén szeptemberben játék is indult: a nyertes fotókat először a kötet bemutatóján, a Margó Fesztiválon lehetett látni, de utazókiállításként az ország számos pontján találkozhatunk velük.


kollarklemenczlaszlo_foto_revai_sara_600x450.png
Fotó: Révai Sára

 

A szerzőről

Kollár-Klemencz László 1966-ban született Budapesten; 1991-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett diplomát tájrendező, majd 2012-ben a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Kara?n hippolo?gus lovastana?r szakon. Lovastanár, vidékre költözött elmélkedő, egyszersmind a fővárosi underground egyik fő melankolikusa. A Kistehén zenekar előadásainak vezetője, énekese, dalszerző-szövegírója. Több más kortárs zenei produkció, például a Budapest Bár és a Rájátszás vendégszereplője. Mindezek mellett rövidfilmek forgatókönyvírója és rendezője.