Zenében különösen erős programmal ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Balatonakali Szabadtéri Színpad, és rengeteg dallamos produkcióval készülnek az idei nyárra Balatonfüred szabadtéri teátrumában is.

Malek Andrea és Jáger Bandi. Kép forrása: gprodukcio
Malek Andrea és Jáger Bandi

A negyedszázados jubileumát ünneplő Balatonakali Szabadtéri Színpadon július 6-án a Máté Péter és Cserháti Zsuzsa legendás dalaiból összeállított „…Lázas ifjúság...” című zenés színházi estet viszik színre Oberfrank Pál rendezésében. Máté Péter muzikalitását Keller Márton idézi fel, Cserháti Zsuzsa dalait Hirschl Laura adja elő július hatodikán.

Július 20-án a Lehet király című musicalgála lesz műsoron Balatonakali szabadtéri színpadán a Veszprémi Petőfi Színház színészei és vendégművészként Mészáros Árpád Zsolt közreműködésével.

Az augusztus operettgálaesttel indul 2-án többek között olyan csillagokkal, mint Oszvald Marika, Détár Enikő, Kalocsai Zsuzsa vagy Ihos József. Egy hét múlva, 9-én a  Cimbaliband együttes ad koncertet.

A nyári szezont Malek Andrea Soulistic című produkciója zárja augusztus 16-án Akaliban. A különleges előadáson a jazz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével az énekes színésznő és a kiváló jazz-zongorista, Jáger Bandi.

Balatonfüred szabadtéri színpadán a Made in Hungária musical indítja el a nyári szezont július 10-én. Másnap két rockbanda, a Rockparti Vándor és a Zártosztály közös koncertje veri fel a csendet.

Július 30-án a rekeszizmokat mozgatja meg a L’art pour l’art Társulat, azaz Dolák-Saly Róbert, Pethő Zsolt, Szászi Móni és Stefanovics Angéla.

Augusztus első napján A padlás című musicalt élvezheti a csillagos ég alatt a balatonfüredi közönség. A klasszikussá vált zenés darab szerepeiben többek között olyan kiváló művészek játszanak és énekelnek, mint Fejszés Attila, Makrai Pál, Tar Gabriella és Eszlári Judit.