A következő két alkalommal kivételesen nem hegyvidéki kötődésű művészekhez lesz lehetőség ellátogatni, hanem olyan alkotókhoz, akiknek a pandémia miatt végül a jövő évben tervez a Hegyvidék Galéria kiállítást rendezni. Első alkalommal Gáspár György Ferenczy Noémi-díjas képzőművész műhelytitkaiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők, aki a szobrászat területén dolgozik üveggel, merészen kísérletezik a tradicionális hazai üvegformálástól eltérő eljárásokkal.

„Gáspár György munkáit áthatja az építészet. Ez azonban nem egy valós vagy kreált funkcionális, vagy a társadalmi élettér kifejezésére szolgáló rendszer. Az egyén legbelsőbb, legmélyebb pszichés kivetüléseinek téri kiterjedése. Obejktjeiben a kép és a szobor határmezsgyéit vizsgálja,

mértani precizitással egymáshoz csiszolt elemei a különböző nézőpontokból mindig új tereket nyitnak,

kiaknázva az üveg médiumában rejlő lehetőségeket. Tárgyai ablakok, nyílások egy ismerős, mégis ismeretlen világra. Ezek az ablakok olykor zártabbak, máskor mintha négy dimenzióba ágaznának szét, ahol a mikro- és makrovilág elemeit is felfedezhetjük” – mondta róla Mészáros Flóra művészettörténész.

Regisztrálni ezen az oldalon lehet.

Nyitókép: Gáspár György alkotása. Képek forrása: Hegyvidék Galéria