Szarka Tamás zenész, zeneszerző, költő legújabb dalait ajánlja jótékonysági értékesítésre. Szarka Tamás három új szerzeménye szerdán jelenik meg, az új zenékből befolyt összeg pedig a koronavírus-járvány miatt legnagyobb veszélyben lévőket, az idősotthonok lakóit és az őket ellátókat segíti majd a védekezésben.

Disztópia/utópia címmel pénteken online partit és adománygyűjtést szervez az OFF-Biennále. A kortárs képzőművészeti rendezvénysorozat harmadik kiadása pénteken indult volna el, de a koronavírus-járvány miatt – a jelenlegi tervek szerint – csak jövő tavasszal rendezik meg; az eredeti megnyitó dátumára a stáb online bulit szervez, amelyet egy adománygyűjtő kampány kísér.

Az online nyitóbulin élőben jelentkezik majd Szabó Gosheven Bálint, Gryllus Ábris, a Borsos Lőrinc művész házaspár és Lázár Gábor. A Gólyából jelentkező videós közvetítés az OFF-Biennále Facebook-oldalán lesz látható és hallható.

A PAD Alapítvány segítségével négyhetes gyűjtést indul egy olyan vidéki szegregátum javára. A beérkező adományokból 90 háztartás támogatását tervezik; a gyűjtéshez https://adjukossze.hu/kampany/kozkamra-1949 linken lehet csatlakozni.

Pakson hetente két-három alkalommal lakótelepeken adnak koncertet helyi és környékbeli előadók. Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ ügyvezető igazgatója elmondta: a Tömbbelső-koncertek hétről hétre elnevezésű sorozat produkciói között a népzene, a könnyűzenei műfajok, jazz, rézfúvós zene egyaránt megtalálható. A május 31-ig tartó előadásokat az érdeklődők a házak ablakaiból, erkélyeiről követhetik, de élőben közvetíti a Telepaks Médiacentrum is; az első koncertet itt több mint húszezren látták.

A Csámpai Country Road Club keddi műsora után pénteken a paksi Ulbert-Hesz Project bluest, majd Weller P. Hanna ismert magyar slágereket játszik és készülnek anyák napi, gyermeknapi összeállítással is.

A jászberényi Jövőkép Alkotók Egyesülete tagjainak több művét bocsátotta online licitre. Az így befolyt összeg 75 százalékát a civil szervezet a helyi önkormányzatnak utalja át a koronavírus elleni küzdelem segítésére létrehozott adományszámlára. Az egyesület az árverés bevételének maradék 25 százalékát az adott festmény, grafika alkotójának ajánlja fel.

A jótékonysági licit alkotásait a Jövőkép Alkotók Egyesülete Facebook-oldalán lehet megnézni, valamint az ajánlatokat is a civil szervezet közösségi oldalán található fényképalbum alatt lehet megtenni április 30-ig.

Nyitókép: Szarka Tamás