Január 22-én ingyenesen tekinthették meg az érdeklődők a Magyar Művészeti Akadémia székházát és az épületben látható valamennyi kiállítást, köztük a ?150 éves a Vigadó? programsorozat részeként megvalósuló ?Szerbusztok, pajtikák!? című Kemény Henrik bábjátékosnak emléket állító tárlatot is. Több teltházas rendezvényre is sor került, amelyeken csak előzetes regisztrációt követően vehettek részt a látogatók.

Nyitott_haz_-_Vigado2

A nap folyamán négy időpontban indultak szervezett csoportos idegenvezetések. A résztvevőknek a Zeneakadémia hallgatói adtak meglepetés koncertet, valamint a Magyar Bor Akadémia szervezésében, a magyar borkultúrával ismerkedhettek meg. A gyermekek a Kamaraszínház teremben ?Vitéz László ? Az elásott kincs? című darabot láthatták a Mesebolt Bábszínház előadásában, majd interaktív bábfoglalkoztatón és mesedélutánon vehettek részt. Délután Térzenére került sor a Vigadó téren, ezzel is ráirányítva a figyelmet arra, hogy a magyar kultúra mindenhol otthon van!Zárásként a Virtuózok tehetségkutató műsor ifjú versenyzői adtak nagysikerű koncertet a Díszteremben.

Az egész napos programsorozaton közel kétezren vettek részt, miközben az előzetes regisztrációhoz kötött rendezvényekre is hetekkel korábban elkeltek a regisztrációs jegyek. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Pesti Vigadó a ?Nyitott ház? program ismétlését tervezi az év folyamán.