fbpx

Naphajó – Megjelent Szabó Balázs új dala

Három évvel a Szabó Balázs Bandája zenekar 10. születésnapi albumának megjelenése után ezúttal szólódallal jelentkezik Szabó Balázs.

A Naphajó a Szia, Életem! című új film egyik betétdala, amelyet maga Szabó Balázs ad elő a filmben mint utcazenész. Szabó Balázstól nem állt messze ennek a figurának a megformálása, hiszen tizennyolc éves korától jó ideig ő maga is utcazenészként járta az országot. Amennyi pénzt egy nap összemuzsikált, az döntötte el, hogy milyen messzire fog tovább utazni. Így amikor a Szia, Életem! egyik alkotója és Szabó Balázs régi jó ismerőse, Rohonyi Gábor felkereste a szerepötlettel, nemcsak a szerep jellege volt ismerős és otthonos a korábban színészettel is intenzíven foglalkozó zenész számára, hanem az a saját gondolat is, hogy a filmben egy addig máshol még nem hallott új dalt adjon elő, ami összhangban van a forgatókönyvvel és saját magával is. A dal produceri munkáit Dorozsmai Gergelyre bízta.

„Nem csak látszólag, valóban hosszú idő telt el azóta, hogy újdonsággal jelentkeztem. Az elmúlt időszak ugyanakkor a fellépések mellett a folyamatos alkotásról is szólt, idén több meglepetéssel is készülünk a közönségnek, több megjelenés is várható, ebből az egyik első a Naphajó című szerzemény. Ez egy más jellegű, a zenekaromtól független, rendhagyó szólódal, ez persze nem jelenti azt, hogy ha majd játsszuk színpadon, nem fog a Szabó Balázs Bandája hangszerelésében is izgalmasan megszólalni, de egy érdekes és jó zenei kalandozás volt most egy más hangzásvilágú, önálló felvétellel is kijönni” – meséli a frontember.

A dalhoz videóklip is készült, melyben a Szia, Életem! film képkockái jó fúzióban keverednek Szabó Balázs változatos helyszíneken felvett jeleneteivel.

Az augusztus 25-én mozikba kerülő Szia, Életem! című film egy népszerű, de ihlethiányos író – Thuróczy Szabolcs – és sosem látott kisfia nem várt találkozásáról szól. A hirtelen nyakukba szakadt, kötelező együttlét fordulatos, vidám és érzelmes történetébe izgalmasan és humorosan kapcsolódik Szabó Balázs utcazenész filmszerepe és Naphajó című dala.

Fotó: Gordon Eszter

A rovat további cikkei