fbpx

Napokon belül megérkezik a színházak támogatása

Napokon belül megkezdődik a megítélt kormányzati támogatások kifizetése a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek, köztük a fővárosi és vidéki színházak számára.

BUDAPEST, HUNGARY- MAY 05 2019: Interior of the Hungarian Atrium Drama Theater, Margit Boulevard 55

Rendelkezésre állnak a források a minősítéssel nem rendelkező színházak, zeneművészeti és táncművészeti szervezetek számára 2022-es szakmai programjuk megvalósítására és működésük támogatására – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium kedden.

A pályázati döntési listák május óta nyilvánosan elérhetők az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (Emet) honlapján, a támogatások kifizetése ezen a héten lesz.

A tárca kommünikéje hangsúlyozza: a magát függetlennek nevező, rendszeres állami támogatásban részesülő Átrium Színház is hozzájut a korábban megítélt kormányzati támogatáshoz. Mint írták, az általuk benyújtott pályázatot elbíráló kuratórium tagjait – ahogy az elmúlt három évben, idén is – a budapesti színházak közös működtetéséről szóló megállapodás értelmében Budapest főpolgármestere jelölte ki.

„A minisztérium a jövőben is biztosítani kívánja a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek számára az állami forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét” – szögezi le a közlemény.

Nyitókép: Shutterstock/Jane Biriukova

A rovat további cikkei