A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt az előző évaduk, amelyből három produkciót a 2020/2021-es évadban fognak bemutatni.

A teátrum igazgatója, Egerházi Attila reményét fejezte ki, hogy október 21-én felgördülhet a színpadi függöny és akár csökkentett nézői létszám mellett, de bemutathatják a Vörösmarty Színházban a Carmen című előadást. A háromrészes produkcióról elmondta, hogy az első két részt, a Carmen cselekményes balettet, táncdrámát és az Arrhythmia táncverset, táncnovellát maga koreografálta, míg a Szeszély című felvonást a világhírű svéd táncművész és koreográfus, Alexander Ekman állítja színpadra.

A tavaly be nem mutatott darabok közül a Trianonra emlékező, Fantomfájdalom című balettet december elsején a budapesti Nemzeti Táncszínházban fogják először játszani. A darabot L. Simon László író, Kocsák Tibor zeneszerző és Egerházi Attila rendező-koreográfus jegyzi, egy nagyváradi és egy fehérvári fiú barátságának történetén keresztül mutatja be a nagy háború és az igazságtalan béke következményeit.

A Rómeó és Júliát februárban pótolják, míg a szintén a pandémia miatt elmaradt Aladdin című darabot az évad második felében, márciusban állítja színpadra Nemes Zsófia rendező-koreográfus.

Kiemelt fotó: Rómeó és Júlia/YouTube