A Nemzeti Filmintézet (NFI) 2020 óta nyújt támogatást a televíziós és streaming bemutatásra készülő alkotásokra pályázati úton. A Televíziós Döntőbizottság négy dokumentumfilm gyártására szavazott meg támogatást.

Margit néni még 90 évesen is börtönmissziót teljesít, hogy lelki segítséget nyújthasson az elítélteknek. Balog András A látogató című dokumentumfilmjében egy eseménydús élet történetét mutatja be, mely a másokon való segítség jegyében telik. (Gyártó: Dunatáj Alapítvány, NFI-támogatás: 4,2 millió forint.)

Borsody István portréfilmet forgat Kopp Máriáról. A 2012-ben elhunyt kutató, pszichiáter azon elvek szerint élt, amelyeket hirdetett: családközpontúság, vallásosság, gondolatszabadság. A kiváló tudós több évtizedes, a magyar társadalom és a család érdekében végzett sokoldalú munkásságáról először készül dokumentumfilm. (Gyártó: Omega-Kreatív, NFI-támogatás: 9,8 millió forint.)

Magyarország segít címmel forog 8 részes dokumentumfilm-sorozat Novák András rendezésében a válságövezetekben felmerülő szükségletekre gyors és hatékony segítséget nyújtó nemzetközi humanitárius programokról, egy-egy ember életén keresztül bemutatva. A sorozatban a nézők megismerhetik a Hungary Helps program tevékenységét többek között a ghánai és a kongói iskolákban. (Gyártó: Andrew & Arpad Filmprodukció, NFI-támogatás: 36 millió forint.)

A világklasszis csellóművész, Várdai István történetén keresztül mutatja be Száraz Eszter rendező, mi mindennel jár, ha valakinek egyedülálló tehetsége és küldetése van. A Várdai – non solo cello címmel készülő portréfilm lehetőségeket és dilemmákat jár körül, és arra a kérdésre keresi a választ, hogy áldás-e a tehetség. (Gyártó: TRIONfilm Productions, NFI-támogatás: 23,7 millió forint.)

A nyitóképen: Kopp Mária. Fotó: Omega Kreatív