A jubileumi rendezvény 2023 októberében gálaesttel folytatódik – tette hozzá Besenczi Árpád. Az állandó színház 1982 októberében alakult meg Zalaegerszegen.       

A társulat jelenleg a Herkules című hőstörténet bemutatójára készül, a darabot szeptember 12-én láthatja a közönség Mihály Péter rendezésében. Novemberben zenés színjáték kerül műsorra, A Noszty fiú esete Tóth Marival című Mikszáth-regényből készült színpadi adaptáció rendezője Farkas Ignác. Az év utolsó bemutatója A vágy villamosa lesz. Tennessee Williams klasszikus művét Kiss Csaba állítja színpadra, aki első alkalommal rendez Zalaegerszegen.        

A doni áttörés 80. évfordulója alkalmából 2023. január 13-án Volt egy seregünk címmel Moravetz Levente és Bozó László oratorikus művét láthatja a közönség. A Kőműves Kelemen című rockballadát Tompagábor Kornél rendezi, a premiert a következő évben, február 10-én tartják. Az évadot zenés darabbal zárják: a Tanulmány a nőkről című produkcióban a hatvanas, hetvenes évek nagy slágerei hangzanak majd el. Besenczi Árpád kiemelte: az évad legfontosabb feladata, hogy visszacsalogassák a nézőket a színházba. Ugyanakkor a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lesz egyszerű egyensúlyban tartani a színház működését – fogalmazott a színházigazgató.    

Balaicz Zoltán (Fidesz–KDNP) polgármester kifejtette: nehéz időszak következik, de a fenntartó önkormányzat mindent megtesz azért, hogy biztosítani tudja a működéshez szükséges pénzügyi forrást. A társulattól azt kérte, hogy művészi munkájukkal továbbra is segítsék a város közösségét, ahogy ezt a koronavírus-járvány idején tették. Vigh László fideszes országgyűlési képviselő a beszédében cégek támogatását kérte a színháznak. 

Nyitókép: MTI/Varga György