Az ékkel az egykori Cseh Tamás Program első évadának Induló Előadói Alprogramjába jutottatok be 2014-ben. Bár már akkor sem voltál ismeretlen zenész, milyen szempontból jelentett segítséget ez a támogatás?

Igen, akkoriban sok helyen játszottam és épp egy válaszút előtt álltam. El kellett döntenem, hogy a saját utamat járom vagy továbbra is mások zenéjét játszom. Utóbbival sincs semmi baj, csak nagyon izgatott a másik lehetőség, hiszen annak idején ezért kezdtem el zenélni. Ma ezt csinálhatom ? ezt adta nekem a Cseh Tamás Program.

Hová jutottál el azóta, mi történt veled és a zenekarral az elmúlt években?

Rengeteg minden történt: az ék zenekar elkészített két nagylemezt és három videóklipet, valamint játszottunk sok-sok színpadon. Amíg öt évvel ezelőtt ténylegesen visszatérő rémálmom volt, hogy az A38 színpadán éneklem a saját dalaimat, és ezt emberek hallják, addig ma mindez már teljesen természetes. Nagyon hálás vagyok azért, hogy azt csinálhatjuk, amit szeretünk. Az egyik legfrissebb élményünk, hogy idén nyáron hangfoglalós színekben felléptünk az ékkel Veszprémben, az Utcazene Fesztiválon és a Művészetek Völgyében is. Mind a két koncert elképesztően jól sikerült, nagyon sokan voltak, és imádták a zenénket.

Szentendrén lépsz fel hamarosan, ahol az ArtKert Fesztiválon találkozhat veled a közönség. Szólóban fogsz a Hangfoglaló Program színpadára állni ? ezt az oldaladat ritkábban mutatod.

Teljesen más szólóban játszani, mint az ékkel zenélni, és igazából már más a műsor is. Körbenézek, és nincsenek ott a barátaim, akikkel jó együtt játszani: ez egyfelől félelmetes, másfelől pedig teljesen új lehetőségeket nyit meg. Nagyon szeretem a szólókoncerteket is, de egy-két ilyen után már alig várom, hogy föltekerhessem az erősítőt, és ezek a jómadarak mellettem zúzzanak. (nevet)


ek_zenekar_600x461.png
Az ék zenekarFotó: ék zenekar Facebook-oldala


Mennyire érzitek, hogy kiket szeretnétek elérni vagy megszólítani a zenétekkel?

Ami a legnehezebb, hogy tudjuk, léteznek ezek az emberek, csak el is kell valahogy érni őket. Nem követünk recepteket, bevált formulákat, ?nem cukorkát adunk az embereknek?. Ez alatt azt értem, hogy a mi zenénk nem háttérzene, és manapság nehezebb azon dolgozni, hogy elérjük és kicsit megállítsuk az embereket zenét hallgatni, de én hiszek ebben.

Mik a tervek a jövőre nézve?

Készül egy klip a Mountains II. című számunkhoz, amely még a legutóbbi nagylemezünkön (Whatever It Takes) szerepelt. Közben pedig már dolgozunk a következő anyagon, most egy három-négy számos kislemezt készítünk éppen az ékkel, ezt az EP-t pedig szeptember 14-én az A38 Hajó tetőteraszán be is mutatjuk. A Trillion új nagylemeze is a finisben van, már most imádom azt a lemezt. Az Öröm a zene tehetségkutató döntője október 5. és 7. között lesz, oda bejutottunk az ékkel, úgyhogy elég izgalmas őszünk lesz. Ja, és egy szólólemezre is rápörögtem? Át kéne gondolnom az életemet. (nevet)

Tatárka Kata