A kecskesajtkészítés egyáltalán nem bonyolult: ha van otthon egy nagy edény, tej, ecet és fűszerek, már csak követni kell Zsámboki Zoltán útmutatásait, és készülhet is a sajt!
A nemezkészítés elsőre szintén bonyolultnak tűnhet, de valójában nem az. Csak gyapjú, szappan, víz és türelem kell hozzá – és persze a Petőfi Akadémia videója Németh Beával. Nemeztáska-készítésre fel!
Készíthetünk otthon szappant is, de csak az elején és a végén vonjuk be a gyerekeket, a közepe óvintézkedéseket kíván. A teendőket Pottyondy Ákos füvesember részletezi.
A Petőfi Akadémia hétről hétre átadja őseink évszázadokon át felhalmozott tudáskincsének azokat az elemeit, amelyek 21. századi életünkben is jól hasznosíthatók. Aki feliratkozik a Kultúra.hu YouTube-csatornájára, elsőként értesülhet az új részek megjelenéséről. Tanuljuk vissza együtt a hagyomány ismereteit a Petőfi Akadémia videóival!