fbpx

Népzenei koncertsorozat a Benczúr-kertben

Hat alkalommal várja szerdánként az érdeklődőket a Benczúr Kerti Esték népzenei koncertsorozata június 23. és szeptember 1-je között Budapesten, a Benczúr Ház Kulturális Központ udvarán.

A Dobroda zenekar, a Benczúr Kerti Esték egyik fellépője. Forrás: Facebook

Az első koncertet június 23-án a Nógrád megyei Dobroda zenekar adja, melynek tagjai között van Balogh Kálmán cimbalmos és Fekete Bori énekesnő. Július 7-én Szabó Dániel és a Pázsint formáció zenél, július 21-én pedig Tímár Sára és zenekara ad koncertet. Augusztus 11-én a délszláv és balkáni népzenét játszó Babra, augusztus 25-én a Borbély Mihály Quartet lép színpadra. Szeptember 1-jén a moldvai balkáni hangzást a Fanfara Complexa zenekar biztosítja.

A fellépők közül sokan új műsorral állnak színpadra. Az új számok létrehozására a tavalyi év végén kiírt alkotói pályázatból nyertek támogatást a Halmos Béla Kollégiumtól. A koncertsorozat az NKA Halmos Béla Programiroda és a Benczúr Ház Kulturális Központ együttműködésében jött létre.

Ebben az évben július 1-től 4-ig rendezik meg országszerte a Táncháztalálkozót, amely a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje. Az eseményen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt-néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei, a moldvai magyarság és más határon túli közösségek, valamint a hazai nemzetiségek képviseletében.

Nyitókép: A Dobroda zenekar, a Benczúr Kerti Esték egyik fellépője. Forrás: Facebook

A rovat további cikkei