A X. Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztiválon minden eddiginél több filmet mutattak be, a nézőszámrekord pedig ismét megdőlt: összesen több mint 7000 néző volt kíváncsi a Friss Hús filmjeire és szakmai programjaira. Az extra vetítések sora, illetve az online válogatás csak most kezdődik.

Június 17-én a Friss Sport válogatást lehet megnézni a Városháza udvarán. Az érdeklődők egy olimpiai bajnok sportoló, egy filmes ultrafutó, illetve egy sportpszichológus társaságában vehetnek részt egy beszélgetésen, amelynek témája a sportfilmeknek médiára és a sportágak megítélésére, működésére gyakorolt hatása, illetve természetesen maguk a sportfilmek. 

A beszélgetés az Új Nemzeti Kiválósági Program és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem támogatásával valósul meg. A program kurátora Tőkés Anna, a MOME Anim hallgatója.

A fesztivál díjnyertes filmjeit június 16-án 19:00-tól a Toldi mozi nagytermében, június 24-én 21:00-tól pedig a Városháza udvarán lehet bepótolni vagy épp újranézni. A Cinego online felületén mától kölcsönözhetők a @Midnight szekciók filmjei, valamint a Best of Friss Hús válogatás is.

Nyitókép forrása: Friss Hús