A fesztiválon ének, hangszeres zene, zenekari formáció, vers- és prózamondás, vers- és prózaírás, fotózás, festés és rajzolás terén mérhetik össze tehetségüket a fiatalok.

A rendezvény első napján az előadói szekciókba jelentkezők mutatják be a produkciójukat, másnap a képzőművészeti alkotásokat teszik közzé a fiatalok.

November 22-én táncház várja az érdeklődőket, és a Pannon Egyetemen tanuló külföldi diákok kultúrájával is meg lehet ismerkedni.

November 23-án, kedden a Pannon Egyetem Színitanoda első bemutatóját láthatják a nézők. Szabó Borbála Nincsenapám, seanyám című drámáját mutatják be az egyetemisták Őri Dóra rendezésében, aki szintén az egyetem hallgatója. Az előadás után az érdeklődők beszélgetést hallgathatnak meg az alkotókkal.

Másnap, november 24-én Jakobovits Kitti pszichológus irodalomterápiás foglalkozásra várja a fiatalokat az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

November 25-én, csütörtökön Eötvös József gitárművész zenés könyvbemutatóján vehetnek részt a látogatók. Az általa alkotott kottákat tartalmazó kötet hamarosan megjelenik a Tempevölgy Kiadó gondozásában.

Másnap Süle Zsolt zenész önálló estjét hallgathatják meg az érdeklődők.

A fesztivál díjazottjai egyebek mellett lehetőséget kapnak kulturális rendezvényeken, kiállításokon való megmutatkozásra, a Tempevölgy irodalmi folyóiratban való megjelenésre.

Jelentkezni a rendezvény honlapján lehet november 6-ig. A középiskolás korosztálytól kezdve a fiatal felnőttekig bezárólag várják a jelentkezőket. A fesztiválon való részvétel ingyenes, de néhány esetben regisztrációhoz kötött.

Fotó forrása: Pannon Unifest