fbpx

Novemberben rendezik az I. Hormai József Regionális Énekversenyt

2023. november 25-én rendezik meg első alkalommal a Hormai József Regionális Énekversenyt, amelyre zeneiskolák magánének szakos növendékei jelentkezhetnek.

Hormai József közel negyven évig volt Magyarország vezető tenoristája, emellett kiváló énekmesterként jegyezték, akinek számtalan növendéke ért el sikereket hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A nevét viselő versenyre zeneiskolák magánének szakos növendékei jelentkezhetnek. A díjazottakat gálaesten ismerheti meg a közönség, a díjak között fellépési és kurzusokon való részvételi lehetőségek is megtalálhatók.

A verseny zsűritagjai Pándy Piroska Liszt-, Madách-, Prima díjas, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett opera- és operetténekesnő, Barna Júlia Bartók–Pásztory-díjas énekművész, Az év énekese (1999), magánénektanár (Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI), T. Baranyi Krisztina magánének- és szolfézstanár, zeneismeret és vokális tanszakvezető (Bartók Béla AMI), Szenthelyi Krisztián Concorde-díjas énekművész, a Magyar Kodály Társaság tagja, magánénektanár (Bartók Béla AMI), a verseny alapítója.

Fotó: Shutterstock

A rovat további cikkei