Bejelentkezni a kutatoszolgalat@oszmi.hu címen lehet. Ajánlott a maszkhasználat és a védőtávolság betartása. Május 5-től a szokásos nyitvatartási rend szerint – szerdától vasárnapig 14 és 18 óra között – várják a látogatókat a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

A kiállítások holnaptól látogathatók, de új online tartalmak is elérhetők lesznek közösségi médiafelületeiken. Ebben a hónapban minden csütörtökön egy-egy újabb kisfilmmel jelentkeznek a Róna Viktor-kiállításból.

Percről percre Róna Viktorral: A Mozsár utcai lakás rekonstrukciója

Herceg a vasfüggöny mögül címmel Róna Viktor balettművészről nyílt kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A gazdag anyagból, e szerteágazó és izgalmas életútból kapunk ízelítőt fontos találkozások, ritka pillanatok, érdekes történetek felidézésével, melyek kulisszatitkaiba a tárlat kurátora, Halász Tamás avatja be az érdeklődőket.

A kiállítás első termében látható a művész és szülei egykori otthonának részlete, mely az 1945 és 1962 között időkről, a kezdetekről, a családi háttérről mesél. A kisfilm május 6-án tekinthető meg az OSZMI YouTube-csatornáján.

Percről percre Róna Viktorral: Az 1959-es távol-keleti turné

A Róna Viktor-kiállítás harmadik termének egyik falán sorakoznak Róna Viktor távol-keleti vendégjátékának fotói. A Magyar Állami Operaház történetében is rendkívüli jelentőséggel bírt ez az út mint a nagy turnék korszakának nyitánya. Ugyanakkor ez volt Róna Viktor első érdemi külföldi föllépéssorozata is.

A kisfilm május 13-tól tekinthető meg az OSZMI YouTube-csatornáján.

Az online tartalmak később is elérhetők lesznek.

Nyitókép: Róna Viktor. Forrás: OSZMI