„A következő szezon programjában minden műfajban a legjobbak szerepelnek. Olyan darabok, melyekben alkotónak és nézőnek egyaránt bőven van felfedeznivaló: a komoly magánéleti kérdésektől a társadalmi problémákig, a kacagtató bohózattól a musicalig, klasszikustól a kortárs darabokig. És mindehhez a „bevált csapatból” Guelmino Sándor, Szikszai Rémusz és Vidovszky György, két új, a Jászaiban eddig még nem dolgozott rendezővel, Fehér Balázs Benővel és Szabó Mátéval” – mondta el a színház vezetője, Crespo Rodrigo.

A színház a következő felnőtt előadásokkal készül az új évadban: évadban: Dés László – Nemes István – Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter: Valahol Európában – musical (rendező: Szabó Máté), Christopher Hampton: Veszedelmes viszonyok – játék az érzelmekkel (rendező: Guelmino Sándor), Paolo Genovese: Teljesen idegenek – keserédes komédia (rendező: Szikszai Rémusz), Golol: A revizor (rendező: Fehér Balázs Benő), Tasnádi István: Közellenség – zenés uszítás  (rendező: Vidovszky György), Joe Orton: Amit a lakáj látott (a kulcslyukon át) – bohózat (rendező: Guelmino Sándor).

A Jászai Mari Színház az idei évadban még fokozottabban fókuszál a gyermek és ifjúsági közönségnek kínált előadásaira. A Vaskakas Bábszínház Vuk történetét mutatja be. Rumini kalandjai már az iskolák tananyagát képezi. Fodor Zoltán táncos csapata a mozgás és a zene segítségével kalauzolja a gyerekeket Berg Judit sajátos mesevilágába.

Az elmúlt év figyelemreméltó, az ifjúsági közönségnek szóló előadását, Aliz történetét a Budaörsi társulat hozza el a Jászaiba. A Kabóca Bábszínház óriásbábjai segítségével megelevenedő klasszikus monda is új színházi formában mutatkozik be a Csillaglépő csodaszarvas mítoszát feldolgozó előadásban. Tárnok Marica bábszínháza új vendég a Jászaiban: kicsiknek szóló előadásában a kisgömböc története interaktív formában elevenedik meg, az ifjúságnak szóló Kecskekatonaság pedig egy világháborús, megható történet feldolgozása élő zenével, különleges marionett technika segítségével.

Forrás és további információ: Jászai Mari Színház

Nyitókép: Crespo Rodrigo. Fotó Prokl Violetta