Az énekesnő, akinek világszerte több mint 80 millió lemeze kelt el, a hét elején elutasította a barcelonai ügyész megegyezési ajánlatát az ügy lezárására.

Shakirát azzal vádolják, hogy 2012 és 2014 között nem fizetett adót, ugyanakkor a sztár azt állítja, hogy abban az időszakban nem élt Spanyolországban. Mint hangoztatta, csak 2015-ben költözött Barcelonába.

Az ügyészség szerint azonban Shakira 2012 és 2014 között rendes tartózkodási hellyel rendelkezett Spanyolországban, 2012 májusában vett egy házat Barcelonában, ahol családjával élt, ott született 2013-ban első fia is élettársától.

Az ügyész nyolc év börtönbüntetést és több mint 23 millió eurós (9 milliárd forintos) bírságot kért, amennyiben bűnösnek találják az énekesnőt. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

Shakira jogi képviselői szerdai nyilatkozatukban közölték, hogy a sztár teljesen biztos az ártatlanságában, és hogy jogai megsértésének tartja az ügyet. A 45 éves énekesnő leszögezte, hogy megfizette azt a 17,2 millió eurót (6,9 milliárd forintot), amellyel a spanyol adóhivatal szerint tartozott, és állítása szerint nincs tartozása az adóhatósággal szemben.

Shakira és élettársa, az FC Barcelona védője, Gerard Pique júniusban jelentették be, hogy különválnak. A 45 éves Shakira és a 35 éves Pique 2011 óta élt együtt, és két fiuk született.

Fotó: AFP/Bryan R. Smith