fbpx

Óbudai nyár a Kiskorona7 kertjében

Tizennégy szabadtéri programmal indul újra az Óbudai Társaskör. Július 9-én a Budapesti Vonósok háromnapos sorozatával nyitnak, majd az Óbudai Nyár egyik különleges helyszíneként hat estén koncertekkel és zenés összeállításokkal várják a közönséget.

A hosszas zárlat után Vass Lajos igazgatásával nyitja meg kapuit az Óbudai Társaskör. Nyáresti előadásaik egyedi vonalat képviselnek az Óbudai Nyár kínálatában – a Kiskorona7 zárt kertje személyes közelségbe engedi a művészt és a közönséget. „A sajátos atmoszférájú tér egészen más koncertélményt tartogat, mint ami egy tömegrendezvényen átélhető” – fogalmaz az igazgató.

Vass Lajos. Fotó: Éder Vera

Az Óbudai Nyár programjai előtt, július 9-én kezdődik a ZeneZug Fesztivál, a Budapesti Vonósok háromnapos sorozata, melynek vendégei között szerepel a Momentán Társulat, Farkas Gábor zongoraművész, Szakcsi Lakatos Béla és Kőszegi Imre, Lakner Tamás, valamint Eredics Salamon. A Budapesti Vonósok és az Óbudai Társaskör közös nyitófesztiváljának házigazdája ezúttal a népszerű műsorvezető, Bolla Milán lesz.

A Kerti koncertek a Kiskorona7-ben július 17-én egy Seres Rezső-esttel indul  Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar közreműködésével. „Felemelő élmény a zenekarral és a közönséggel együtt újra és újra találkozni a Seress-legendával, keresni a titkot, miként képes egy képzetlen, egy ujjal pötyögő kocsmazongorista életműve érvényesen megszólalni napjainkban is” – mondja az előadó, aki az est szerkesztője is.

A Kiskorona7 zárt kertje. Fotó: Éder Vera

Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekara, a Sárik Péter Trió az X Beethoven című koncertműsorával érkezik a Kiskorona7 kertjébe, július 22-én. Beethoven dallamai és harmóniái keverednek a jazz és a popzene ritmusaival – a műsor nagy része természetesen improvizáció, a trió megidézi azt a kort, amikor még a klasszikus zenészek is rögtönöztek. A Sárik Péter Trió koncertjein megszokott, hogy a közönség aktív részese az előadásnak, s ezúttal is így lesz: a zenekar együtt adja elő az Örömódát a hallgatókkal. 

Másnap a humoré a főszerep, ám Bősze Ádám nem akárhogy szórakoztat: nemcsak felszabadító nevetéssel, de színes zenei információkkal is szolgál. Előadásának címe: Pikk dáma – a zenetörténet legjobb kártyajátékai.

Nyitókép: Dés László és Darvas Ferenc a Kiskorona7 kertjében. Fotó: Éder Vera

A rovat további cikkei