fbpx

Odaítélték a 2023-as Táncház Díjat és Táncház Érmeket

2023 a Táncház Díj szempontjából a táncosok éve. A Táncház Érmeket zenészek, valamint a táncház ügyét más módon szolgálók között osztották ki.

A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre a Táncház Díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a táncosoknak, zenészeknek, énekeseknek, zene- és táncpedagógusoknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.

A felterjesztett jelöltek közül a kuratórium döntése alapján 2023-ban az OTP Bank Táncház Díjat Sándor Ildikó, a Kőketánc gyerektáncház vezetője kapja.

A táncházmozgalom érdekében kifejtett munkájuk elismeréseként Táncház Érmet kapnak: a Berka népzenei együttes, Beszprémy Katalin népi kézműves, Gorácz József és Majnik Zsolt fotográfusok, Kuczera Barbara népi hegedűs, népzene-pedagógus, Lányi György népi brácsás, népzene-pedagógus.

A Táncház Díjat és a Táncház Érmeket 2023. április 15-én, a Táncháztalálkozó gálaműsorán Berán István és Hollókői Lajos adja át ünnepélyes keretek között a Papp László Budapest Sportarénában.

Nyitókép: a XXXVI. Országos Táncháztalálkozó résztvevői a Papp László Budapest Sportarénában 2017. április 23-án. Fotó: Kallos Bea / MTI

A rovat további cikkei