MűvészTerem néven rendezték meg Magyarország eddigi legnagyobb képzőművészeti tehetségkutató versenyét. A négy kategóriában beérkezett közel 500 alkotást a hazai szcéna elismert szaktekintélyeiből álló zsűri értékelte.

A zsűri tagjai Csurka Eszter Munkácsy-díjas akadémikus, „összművész”, Eifert János Balogh Rudolf-díjas fotográfus, fotóművész, Nádas Alexandra Barcsay-díjas festőművész, grafikus és DLA. habil. Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész voltak.

A bírálótestület döntése alapján a festmény kategória első három helyezettje Kővári Béla, Lázár Éva és Soós Edina lett, a grafika kategória fődíját Miklósi-Vass Erika vitte el. Fotó kategóriában Sági Ági, Serhal Dóra Zeina és Mezey-Papp Orsolya, míg szobor kategóriában Kulcsár Szófia, Majercsik László és Rusznyák István Rui került díjazásra. A mezőny erőssége indokolta, hogy ezen felül számos különdíjat is kiosszanak, amelyek közül kiemelkedett a versenyt támogató, illetve a seregszemlének helyszínt biztosító Etele Plaza díja, amelyet Weigertné Kránitz Gabriella nyert meg. A látogatók szavazatai alapján a közönségdíjat Kelemen Ilona Cikka vihette haza.

A legjobbnak ítélt 50 alkotást a nagyközönség a MűvészTerem kezdeményezést elindító és a tehetségkutató pályázatot kiíró belvárosi K Galériában tekintheti meg augusztus 29. és szeptember 8. között.


64edb75868d37b876d6225e7.jpg
MűvészTerem-díjátadó az Etele Plázában. Fotó: Simon Zsuzsanna

A MűvészTerem 2023 tavaszán indult, célja, hogy minél több embert ösztönözzön képzőművészeti tevékenységre, emellett a tehetségkutatásra és a közösségépítésre is hangsúlyt fektetnek.

Nyitókép: MűvészTerem-díjátadó a K Galériában. Fotó: K Galéria