fbpx

Októberben ismét lehet pályázni a Lázár Ervin Programba

Pataki András, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára, valamint Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke meghirdette a Lázár Ervin-programot 2023-ra.

2019-ben indult útjára a Lázár Ervin Program, melynek küldetése, hogy minden 1–8. évfolyamon tanuló diák (beleértve a 6 és 8 osztályos gimnáziumok tanulóit is) évente legalább egy alkalommal részt vehessen valamilyen színházi, tánc-, báb- vagy cirkuszi előadáson, hangversenyen, eljuthasson egy múzeumba vagy múzeumpedagógiai foglalkozásra, meglátogathasson egy nemzeti parkot, egy őshonos állatokat bemutató gazdaságot vagy egy nemzeti emlékhelyet. A program nemcsak az állami fenntartású intézményekben tanulókat, hanem az összes 1–8. évfolyamos diákot, vagyis több mint 700 ezer gyermeket érint.

Az előző tanévben a programban előadó-művészeti kategóriában 580 926, múzeumpedagógiai foglalkozásokon 106 558 diák, farmlátogatásokon 41 093 diák vett részt.

A pályázatokat az Lázár Ervin Programba való részvételre 2022. október 1–17. között lehet benyújtani a program felhívásában rögzített módon, színházi, tánc-, báb- és cirkuszi előadások; komolyzenei hangversenyek, népzenei produkciók; muzeális intézmények látogatása; nemzeti parkok felkeresése; gazdaságokban az őshonos állatok bemutatása és egyéb kiemelt kulturális jelentőséggel bíró nemzeti emlékhelyek meglátogatása céljából. A pályázatokat, mint az eddigi években is, szakmai bizottság bírálja el a felhívásban rögzített szakmai szempontok alapján.

A tankerületi központok 2022 decemberében megtekinthetik a nyertes pályázatok programajánlatait a KRÉTA felületen, és felvehetik a kapcsolatot a szervezetekkel és a vállalkozókkal a konkrét megvalósítás érdekében.

Fotó: Fővárosi Nagycirkusz/Urbán Ádám

A rovat további cikkei