fbpx

Online láthatjuk Elise Wilk drámáját a Yorick Stúdió előadásában

Öt alkalommal lesz megtekinthető online a marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadásában Elise Wilk Eltűntek című drámája, amelyet Sebestyén Aba állított színpadra.

Az eredeti tervek szerint országos turnén tíz helyszínen kellett volna bemutatni az előadást. Március és szeptember között Szászmedgyesen, Segesváron, Brassóban, Kolozsváron és Nagyváradon adták elő.

A koronavírus-járvány miatt a következő öt előadás online tekinthető meg a magántársulat YouTube csatornáján és Facebook oldalán

november 6-án, 8-án, 10-én, 12-én és 15-én.

A közvetítések a Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, az aradi Kamaraszínház, a Nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem Színházművészeti Tanszék, a bukaresti Replika Színházi Nevelési Központ és a Csíki Játékszín online felületein is követhetők.

Elise Wilk Eltűntek című drámája egy erdélyi szász család történetét meséli 1944-től napjainkig.

A történet három részre tagolódik, Románia történelmének három kulcsfontosságú eseményéhez kapcsolódik. A németek szovjet munkatáborokba deportálásához 1944-45-ben, az 1989-es romániai forradalomhoz, amelyet a német kisebbség tömeges kivándorlása követett, valamint Románia 2007-es európai uniós csatlakozásához.

Az előadás egyik kulcsszerepében a külföldön élő és a marosvásárhelyi színházi életbe hosszú kimaradás után visszatérő Szilágyi Enikőt láthatja a közönség.

Nyitókép forrása: A Yorick Stúdió Facebook oldala

A rovat további cikkei