Az A38 Hajó a költészet napjára készülve köszönti az áprilist a Beatz x Poe’s spoken word sorozat 7-én, majd 14-én az Árnyjátékok sorozat József Attila életútja előtt tiszteleg. Ezt követi április 21-én a kortárs szerzőket bemutató est Szálinger Balázzsal, április 28-án pedig elsőkötetes szerzők és egy feltörekvő zenekar mutatkozik be.

A Beatz x Poe’s költészet napi különkiadásában Babiczky Tibor Junior Prima díjas költő, valamint a spoken word-sorozat szerkesztői, Csider István Zoltán és Pion István ragadnak mikrofont – ezúttal otthonról. Költeményeiket és slam szövegeiket a sorozat rezidensei, az ATMO zenekar, valamint DJ Lee n’gum kísérik. Az új köntösbe öltöztetett produkció az ezen a linken követhető élőben az A38 Hajó YouTube-csatornáján.

Én, József Attila, itt vagyok! A 115 éve született költő életútját mutatja be az Árnyjátékok április 14-én. Szász Júlia és Bárnai Péter színművészek, a Bátrak földje szereplői elevenítik meg József Attila verseit és levélrészleteit. A szövegeket H. Bagó Ilona válogatta és szerkesztette a költő önéletrajzához igazítva. A live streamhez ezen a linken lehet csatlakozni.

Április 21-én Horváth László Imre Szálinger Balázs, József Attila-díjas költőt interjúvolja online – akárcsak egy hónappal korábban Lovasi Andrást. A beszélgetést az ATMO improvizációja színezi. 

Fotók: Bajcsi Dávid