A Magyar Állami Operaház 210 fővel és 10 kamionnal érkezett a fesztiválra, Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója Kultúra.hu-hoz eljuttatott beszámolója szerint ?magyar zászló lobog minden házon, éjjel pedig magyar színekkel világítják ki azokat. Magyar ételeket főznek a vendéglők, a reptéren pedig vörös szőnyeget kaptunk.?

Az esti Figaro házassága-előadáson túl július 25-én az Opera énekkara délben a fesztivál helyszínét adó kuressaarei vár éttermének teraszán mutatott be flashmobot. A pincéreknek és vendégeknek öltözött énekesek a Traviata Matador-kórusát adták elő. Az erről készült videó ITT tekinthető meg.

A július 26-ai Traviata-előadást Kersti Kaljulaid, az Észtország elnöke is megtekintette. A videót ITT lehet megnézni.


val04978_resize_600x400.png
Figaro házassága

Különösen nagy volt az érdeklődés a július 27-ei A cigánybáró iránt, amelyre már hónapokkal korábban elfogyott az összes jegy. A lelkesedést fokozta, hogy a statisztaszerepekben észt gyerekek is feltűntek, Hábetler András pedig a kikiáltó szövegébe sok észt kifejezést is beleszőtt. Erről videó ITT látható.


val06643_resize_600x400.png
Traviata

Az Opera Zenekar július 28-án este egy gálával zárja a fesztivált, ahol Erkel, Kodály és Verdi művei mellett Elvad Aav észt zeneszerző A vikingek című operájából is elhangoznak részletek.

Kultúra.hu
Fotó: Berecz Valter