Paul McCartney 80. születésnapja után egy nappal, június 19-én rendezik az idei országos Beatles-találkozót. A Kobuci kertbe szerveződő esemény fővédnöke Jon Keats, a legendás liverpooli Cavern Club igazgatója.

Mielőtt a Beatles elindult a világhírnév felé vezető úton, 1961 és 1963 között 292 alkalommal lépett fel a Cavern Clubban. „Jon Keats figyelemmel kíséri együttesünk tevékenységét, mi is mintegy húsz koncertet adtunk már a világ legnagyobb Beatles-eseményén, a Beatle Weeken” – mondta Derecskei Zsolt, az országos Beatles-találkozó főszervezője, a legautentikusabb magyar Beatles-tribute zenekar, a Bits tagja.

Paul McCartney 80. születésnapjára az egész világ készül, a magyar Beatles-rajongók pedig hagyományosan – idén hetedik alkalommal – gyűlnek össze Budapesten, Magyarország legnagyobb ilyen jellegű eseményén június 19-én 16 órától az óbudai Kobuci kertben.

A rendezvényen a Bits három koncertblokkot is előad. Vendégművészként fellép Petruska András egy általa erre az alkalomra készített Beatles-műsorral. A találkozón lesz a nagyszabású Beatles-kvízjáték döntője, amelynek értékes nyereménye egy eredeti Höfner hegedűalakú basszusgitár. A Höfner gitárgyár jóvoltából gitárritkaságokat lehet kézbe venni a helyszínen.

Nyitókép: Notimex via AFP/Ruben Gamarra