fbpx

Összefogás – Jótékonysági koncert az ukrán menekültekért

A Filharmónia Magyarország együttműködésre ösztönzi zeneszerető közönségét. A gyulai jótékonysági koncertre látogatók és azok, akik online követik az eseményt, a ukrajnai háború elől menekülőket támogathatják.

A Filharmónia Magyarország hiszi, hogy a zene ereje újra átlendíthet minket a nehéz pillanatokon. A klasszikus zenei élet művészei, Sebestyén Márta népdalénekes, Szamosi Szabolcs, a Szegedi Dóm orgonaművésze, Dés László előadóművész, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Kriszta Kinga szoprán, Horváth István tenor- és harmonikaművész, Vásáry Tamás Kossuth-díjas magyar zongoraművész és a Szent Efrém Férfikar ad közös jótékonysági koncertet a gyulai Almásy-kastély báltermében.

A hangverseny teljes bevételét az Ukrajnából menekülők segítésére ajánlják fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A szervezet a háború kitörése után három kiemelt feladatot határozott meg: segíti a Magyarországra érkező menekülőket az érkezésük során, hozzájárul a Kárpátalján várakozó több tízezer ember ellátásához a beregszászi Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, valamint támogatja a hosszabb időn át Magyarországon maradó családok beilleszkedését.

A koncertjegy megvásárlása mellett további támogatás felajánlására van lehetőség a jegymester.hu oldalán. Ha valaki nem tud rész venni a koncerten, akkor online hallgathatja a hangversenyt a Filharmónia Magyarország közösségi csatornáin, és adományát utalással tudja eljuttatni a szervezet részére.

További információ a www.filharmonia.hu weboldalon található.

A rovat további cikkei