Mintegy másfélezer emberi csontot találtak egy oszakai építkezésen. A szakértők szerint a történelmi temetkezési helyről előkerült emberi maradványok körülbelül 160 évesek lehetnek.

Az Oszaka hét történelmi temetkezési helyének egyikeként, az Umeda sírként ismert temetőt az 1850-es és 1860-as években használták a késői Edo- és korai Meidzsi-korszakban. A feltárás során 350 kisebb sírhelyet találtak, emellett állatok, köztük négy sertés, lovak és macskák maradványait.

A sírokban Oszaka környékének halottait temették el. Többségük a harmincas éveiben halt meg, de számos gyermek is volt a halottak között. Néhány halott kezén és lábán betegség jeleit fedezték fel. Egyes sírokban több testet is elhelyeztek, ami a szakemberek szerint arra utalhat, hogy járványos betegség következtében hunytak el és egyszerre temették el őket.

A régészek szerint a temetkezési hely feltárása beavat az egykori temetkezési szokások részleteibe. Sok halott maradványát kisebb, köralakú sírgödrökben találták meg, de előkerült mintegy 350 urna is. A halottakkal pénzérméket, buddhista imafüzéreket, fésűket, hajdíszeket, agyagbabákat is eltemettek. A sírhelyekről az összes emberi maradványt elszállították, és szakértők vizsgálják meg azokat egyebek között azért, hogy megállapítsák a halálozások okait.

Fotó forrása: Osaka City Cultural Properties Association