A pályázat mottója: ?ahogy tükrébe néz a nő, úgy nézem a képzelődés tükrében magam?. (Szép Ernő)

A pályázat célja, hogy képzőművészeti alkotásokon keresztül új értelmet nyerjenek az ismert vagy kevésbé ismert Szép Ernő-szövegek, illetve hogy az alkotók felfedezzék Szép Ernő életútjában, munkásságában azt a számukra fontos üzenetet, amelyet egy művészeti alkotáson keresztül ők maguk is továbbítani szeretnének a közönség számára. Ezáltal képet kapunk arról, hogyan látja ma, egy 21. századi fiatal Szép Ernőt, és ? nem utolsósorban ? hozzájárulunk annak az egyre növekvő társadalmi igénynek a kielégítéséhez, amely Szép Ernő életművét kívánja visszaemelni a köztudatba.

szep-erno

Az évforduló alkalmából 2014. december 11-én, csütörtökön 18.00 órakor Szép Ernő-kiállítás nyílik az egykori Japán kávéház épületében (Budapest VI. ker., Andrássy u. 45. II. emelet) található Japán Szalonban, amelyen a pályázat legjobb tíz alkotása is bemutatásra kerül! A három díjnyertes pályamunka pénzjutalomban is részesül:

I. díj: 50 000 Ft
II. díj: 30 000 Ft
III. díj: 20 000 Ft.

Pályázni lehet rajzzal, festménnyel, szoborral, fotóval, fotómontázzsal, vagy bármilyen kreatív képzőművészeti alkotással, amely valamilyen módon az íróhoz köthető. Egy személy vagy csapat akár több alkotással is pályázhat. A pályamunkák mérete max. 50×60 cm. A pályaműveket, illetve a művész néhány soros bemutatkozását pdf-formátumban kérjük a szeperno2014@gmail.com címre elküldeni.

A beérkezett pályaműveket Kirschner Péter, a MaZsiKe elnöke; Wächter Ákos, Barcsay-díjas festőművész; Hanka Nóra, művészettörténész; Szalipszki Jutka, kurátor és Balogh Lilla, kurátor, Szép Ernő-kutató bírálják el.

Beküldési határidő: 2014. november 28. péntek, 14 óra. További információ szervezőktől a 06 30 858-2406 (Balogh Lilla), 06 1 311-665 (MaZsiKe iroda) és a 06 20 771 3021 (Molnár Mihály, PAP) telefonszámokon kérhető.

A kiállítás résztvevőit 2014. december 5-én értesítjük, az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadó a Szép Ernő-kiállítás megnyitóján lesz.

A pályamű beküldése az alkotó beleegyezését jelenti a pályázaton való részvételhez, illetve annak a kiállításon való esetleges bemutatásához, illetve az eseményt közlő online és nyomtatott hírekben, írásokban való megjelenéshez.

Az esemény támogatója: a Nemzeti Kulturális Alap