A program fiatal szakemberek számára teszi lehetővé egy kiállítás szervezését, aminek keretében a résztvevők az építészeti kurátori munka és projektmenedzsment területén szerezhetnek tapasztalatot.

A pályázók a választott témát tetszőleges tudományterület (építészet, építészettörténet, -elmélet, -kritika, tájépítészet, urbanisztika, képzőművészet, mérnöki tudományok, stb.) felől közelíthetik meg. A nyertes pályázó a KÉK munkatársainak segítségével dolgozhatja ki a projekttervét.

A programban Európában dolgozó fiatal építészek, kurátorok, alkotói csoportok vehetnek részt,. Pályázni olyan kurátori koncepciókkal lehet, amelyek kapcsolódnak a nemzetközi kortárs építészeti, urbanisztikai diskurzushoz, a magyar és magyarországi építészet releváns társadalmi, kulturális és történeti aspektusait érintik vagy az épített környezet jövőjével kapcsolatos víziót, javaslatot fogalmaznak meg.

A pályázók munkáját nemzetközi zsűri bírálja el. A zsűri tagjai: Jana Pavlova (alapító, VIPER Gallery, Prága), Grzegorz Piatek (építész kritikus, kutató, Varsó), Matevž Čelik Vidmar (igazgató, MAO, Ljubljana), Kovács Dániel, (kurátor, KÉK), Huszár Daniella (program manager, KÉK)

Beadási határidő: 2019. július 31. éjfél

Eredményhirdetés: 2019. augusztus

A pályázat weboldala: http://33m2.kek.org.hu/