2015. évben a művészeti programok támogatására 160 millió forint áll rendelkezésre.

Az elnyerhető támogatás összegének alsó határa 300 ezer forint. Az elnyerhető támogatás összegének felső határa 6 millió forint.

Támogatási igény az alábbi témakörökhöz kapcsolódva, a 2015. január 1. ? 2015. december 31. között megvalósuló tevékenységek gyakorlásához, programok megvalósításához nyújtható be. Pályázatok benyújtása tagozati bontás alapján az alábbi tematika figyelembe vételével lehetséges:

Művészetelmélet

Konferenciák, előadássorozatok, kiadványok támogatása, amelyek a következő témakörök valamelyikét járják körül:

1. Ég és föld között. Spiritualitás a kortárs magyar és nemzetközi művészetben és ennek nemzetközi vonatkozásai;

2. Művészeti ágak kölcsönhatása a 20?21. században;

3. Magyarországi művészeti kánonok a 20?21. században.

 

Népművészet

Önfenntartó, közösségépítő nyitott műhelyek (táncházak, zenei, tánc- és tárgyalkotó táborok, népdaléneklést és népi mesterségeket tanító körök), valamint saját autentikus gyűjtést tartalmazó, oktatást segítő korszerű szakmai kiadványok megvalósítása, továbbá e fenti célokhoz kapcsolódóan gyűjtemények és azok kiállításának, publikálásának támogatása.

Irodalom

Reprezentatív és tematikus kortárs irodalmi szöveggyűjtemények megjelentetésének, valamint író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, rendhagyó irodalomórák és jelentős irodalmi évfordulókhoz kapcsolódó rendezvények szervezésének támogatása.

 

Iparművészet és Tervezőművészet

Az iparművészet, a tervezőművészet és a tárgyalkotás jelentősége és gyakorlatának támogatása ? a kiírással összefüggő szakirodalom, folyóirat és kiállítás is támogatható.

 

Film- és Fotóművészet

A 21. évszázad migrációs tendenciái a Kárpát-medencében és a világban ? e téma film- és fotóművészeti megjelenítésének támogatása.

Színházművészet

A színházi múltunk és jelenünk értékmegőrzése téma feldolgozásának támogatása.

 

Építőművészet

Az építőművészethez kötődő nyári táborok megvalósításának, könyv megjelenésének és kiállítások szervezésének támogatása.

Képzőművészet

Civil szakmai szervezetek képzőművészethez kötődő művészeti és szakmai programjainak támogatása.

 

Zeneművészet

Komolyzenei projektek megvalósításának támogatása; előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek az ifjúság zenei nevelését segítik elő. A pályázat nem támogat könyv- és kottakiadást, valamint hangfelvétel-készítést, megjelentetést.

A pályázat beküldésének részletei itt találhatóak.