A mentorprogramba pályázat útján lehet bekerülni, a jelentkezők közül pedig egy háromfős kuratórium választja ki, ki vehet részt az ingyenes képzésen. A kuratórium tagjai Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója, Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője és Ledényi Attila, az Art Market Budapest igazgatója.

Budapest_Art_Mentor_Program_kep

 

A Budapest Art Mentor ? képzőművészeti mentorprogram két féléves képzés, mely alapvetően két párhuzamosan futó elemből épül fel. A program képzési része összesen 30 alkalmat ölel fel a két félév alatt, heti egy alkalommal. Ezen idő alatt a mentoráltak elsajátítják a szükséges kommunikációs készségeket, pénzügyi és jogi alapokat, megismerik a magyar és a nemzetközi szcéna viszonyrendszerét. Útmutatást és javaslatokat kapnak arra, hogyan prezentálják magukat a célközönségüknek a mindennapi életben és az online világban, hogyan írjanak pályázatot, illetve hol találhatóak a nekik szóló pályázatok. Milyen karrierutak állhatnak előttük, és személyiségükből adódóan melyik számukra a megfelelő. Mindezt a tudást a szakmájukban vezető szerepet játszó oktatóktól sajátíthatják el.

 

A Budapest Art Mentor program gyakorlati képzés, az alkalmak pedig interaktív jellegűek. A program segítségével gyakorlatokon keresztül építhetik fel az alkotók azt a karriermodellt, amely számukra a legjobban működik. A program másik eleme a szűkebb értelemben vett mentorprogram, mely a mentoráltak és a mentorok közötti szoros munkán és kapcsolattartáson nyugszik.

 

A mentorok: Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója, Tóth Sándor Pál art consultant és Vákony Délia PhD művészettörténész.

A képzés végén a mentoráltak közös kiállításon mutatkozhatnak be.

 

Csak azok jelentkezhetnek a mentorprogramra, akik képzőművészeti diplomával (felsőfokú szakirányú végzettséggel) rendelkeznek, még nem töltötték be a 40. életévüket és társalgási szinten beszélnek angolul.

 

A pályázatról részletesebb leírást itt találnak.