fbpx

Pályázati felhívás népzenészeknek

A Petőfi Kulturális Ügynökség pályázatot hirdet fiatal magyar népzenészeknek tehetséggondozás céljából.

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) Fiatal magyar népzenészek tehetséggondozása az egyesült államokbeli East Tennessee State University népzenei tanszékén címmel pályázatot hirdet népzenészek pályakezdésének és a magas színvonalú művészi tevékenységének segítésére.  

A felhívás keretében olyan, 18–25 év közötti magyar népzenészek jelentkezését várják, akik szívesen tanulnának egy évet az egyesült államokbeli East Tennessee State University népzenei tanszékén.

Az East Tennessee State University népzenei tanszékén az Appalache-hegység népzenéjét, valamint a műsor és a produkció közti különbséget tanítják. Ennek eredményeképpen a 21. század technikai követelményeinek megfelelően tudják színpadra állítani a saját népzenéjüket, valamint sikeresen menedzselni azt a mai kor zeneiparában. A kiválasztott jelentkezők feladata az órákon történő részvétel, a tanított módszerek feltérképezése és az amerikai népzenén keresztül történő elsajátítása, továbbá a két szemeszter alatt egy magyar népzenei album összeállítása e módszerek segítségével. A lemezt a tanév végén Nashville-ben rögzítik. A résztvevőknek továbbá létre kell hozniuk egy YouTube-csatornát, valamint rendszeresen videóblogot kell készíteniük a tanév végéig. A résztvevők további feladata a hazaérkezés után a kint tanultak és a megszerzett tapasztalatok átadása a hazai népzenei közösség tagjainak.

A jelentkezés beadási határideje: 2022. június 17.

A részletes felhívás itt olvasható.

Képünk illusztráció. Fotó forrása: Shutterstock

A rovat további cikkei