Április 11-én ünnepeljük a a magyar költészet napját, ennek apropóján különkiadással jelentkezik a Talpig magyar. Vajon miben rejlik Petőfi költészetének sikere, milyen hatással volt a későbbi költőnemzedékekre, és hogyan hangzik a Szabadság, szerelem hindi nyelven? Podcastajánló.

Petőfi, a nagybetűs magyar költő: a legtöbbünknek az ő neve ugrik be elsőként, ha meg kell nevezni egyet hazánk irodalmi nagyjai közül. Szálinger Balázs költő, Petőfi költészetének nagy rajongója mesél saját Petőfi-képéről.

Adynak példaképe volt, Kosztolányi pedig nem tudott betelni Szeptember végén című versével. Hogyan hatott Petőfi költészete a későbbi költőnemzedékekre? Beszélgetőpartnerünk: Nényei Pál író, magyar szakos tanár.

Vajon hogyan kerül Petőfi Indiába, és hogyan hangzik a Szabadság, szerelem hindi nyelven? Köves Margittal beszélgetünk erről, aki évek óta él Indiában, magyart tanít a Delhi Egyetemen, és több magyar mű fordításában is részt vesz.

Talpig magyar – ahogy a reformkor nyomot hagy. A Petőfi-emlékév hivatalos műsorában vasárnaponként betekintünk a reformkor kulisszái mögé: megelevenednek a korszak emblematikus figurái, megismerjük a korabeli hétköznapokat, és ízelítőt kapunk a Kárpát-medence bicentenáriumi programjaiból. Műsorvezető: Rédl Ádám