A Petőfi Irodalmi Múzeum Gazdátlan tényrakások – Petri-térben című kiállításához kapcsolódóan február 12-től március 25-ig az érdeklődők hétfőnként közösen merülhetnek el Petri György költői dilemmáin keresztül az életmű tematikus egységeiben.

A tematikus egységeket, mintegy problémafelvetésként, Kamondi Zoltán Petrivel készített interjúfilmjében elhangzó versek jelölik ki. A részvételhez nem szükséges Petri költészetének mélyreható ismerete, a szervezők célja a közös felfedezés és gondolkodás arról, mit jelent ma egy Petri-vers.

Első alkalommal, február 12-én este 18 órakor az Örökhétfőben Petri költői szerepéről lesz szó Vagyok, mit érdekelne címmel. Hogyan viszonyul Petri esetében a valóság, az élet és a személyes lét a költészethez? A beszélgetés során felmerülő témák: költői szerep, költői problémák, öndefiníció, önirónia.

A soron következő hétfő estéken szó esik Petri szerelmi és politikai költészetéről, konyhafilozófiájáról, és előkerülnek a feminista kritika szempontjai is. Az Örökhétfő programsorozat mellett február 20-án, illetve március 20-án Petri-díjas szerzőkkel tartanak beszélgetést.

Kiállításajánlónk itt érhető el.

További információk a kiállításról itt.

Fotó forrása: Petőfi Irodalmi Múzeum