Megnyílnak a járdák és a hídfőkben lévő aluljárók, az ünnepélyes eseményhez kapcsolódva pedig színes szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket.

A Lánchíd-piknik pénteken 18 órakor kezdődik és éjfélig tart a Fővárosi Önkormányzat és a BKK szervezésében. Ismeretterjesztő programokkal, utcazenészekkel, étellel és itallal, fényoroszlánokkal várják az érdeklődőket, sötétedés után pedig különleges, alkalomhoz illő megvilágítást kap a híd. A rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat, ezért az arra járók és a résztvevők zavartalanul piknikezhetnek az útpályán.

A budai és pesti oldalon felállított sátraknál a készlet erejéig fagylalt, perec és limonádé várja az arra járókat, valamint élőzenés előadók koncertjeivel várják a piknikezőket. A pesti oldali gyereksátorban a szervezők színezővel, rejtvényekkel, egy különleges Lánchíd-LEGO-építménnyel készülnek.

Magyarország és Budapest egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének rekonstrukciója az eredetileg tervezett időpontnál mintegy másfél hónappal hamarabb ér véget. A hidat 2021 júniusában zárták le teljesen a felújítási munkálatok miatt, a megújult útpályát tavaly decemberben nyitották meg a közösségi közlekedés autóbuszai, a taxik, a motorok, kerékpárosok és rollerek előtt. A gyalogosok számára augusztus 4-től lesz szabad a Lánchíd, amelyen többek között a járdákat és a gyalogoskorlátokat is renoválták, és új díszvilágítást is kapott az építmény.

Fotó: Budapesti Közlekedési Központ