fbpx

Pipás Pistáról, a szegedi bérgyilkosnőről készül sorozat

A Fata Morgana a klasszikus westernfilmek mintájára építve különleges műfajt igyekszik megteremteni, a Kelet századfordulós arcát egy női sorson keresztül. A sorozat kreatív producere Tarr Béla.

Hazai, saját gyártású sorozatot fejleszt az AMC Networks International. Az igaz történeten alapuló sorozat egy nő bosszúhadjáratát mutatja be, amely a legendás magyar pusztában játszódik a 20. század első évtizedeiben. A Kossuth-díjas filmrendező és forgatókönyvíró, Tarr Béla kreatív producer közreműködésével készülő Fata Morgana című filmje különleges élményt ígér, minden egyes epizód egyedülálló a történet sajátos művészi megközelítésével.

A történet főszereplője, Victoria úgy dönt, hogy férfinak – a titokzatos „Pipás Pistának” – álcázva magát gyilkos akcióba kezd, és bosszút áll minden olyan férfin, aki fizikailag bántalmazta és elnyomás alatt tartotta a feleségét. De vajon ki ő? Protofeminista szuperhős vagy aljas gyilkos? Talán mindkettő?

„A történet igazi, keleti vadromantika a maga borzalmával együtt, mégis fontos kérdéseket feszeget a női lét, a bántalmazás és a felelősség mezsgyéjén. Bár az igaz történet múlt század eleji, mégis fontos aktualitással bír napjainkban is” – mondta el Radóczy Katalin, az AMCNI programigazgatója.

A Tóth Csaba kreatív producer által jegyzett projektben tehetséges magyar alkotócsapat vesz részt, köztük Harmi Gábor showrunner, valamint Ruttkay Zsófi, Pálfi György és Papp Gábor társszerzők.

Tóth Csaba kreatív producer elmondta: akárcsak a főszereplőkkel, ezzel a történettel is céljuk, hogy megkérdőjelezzék a konvenciókat, és a western műfaj szikárabb, titokzatosabb és sötétebb világát is megmutassák. A Fata Morganával elgondolkodtató sorozatot szeretnének létrehozni, amely vizuálisan és narratíváját tekintve is feszegeti a határokat.

Lydia Kali, az Oble kreatív producere így nyilatkozott: „Antihősünk a bosszú angyala, aki férfias nő és nőies férfi egyszerre. Nonkonformista, aki szembemegy a társadalmi elvárásokkal, és erkölcsi kettőssége arra készteti a nézőket, hogy megkérdőjelezzék saját definíciójukat a jó és a rossz fogalmáról”.

A Fata Morgana a Content Budapest Series Pitch 2023 döntőjébe jutott, ahol június 27-én mutatkozik be a zsűrinek. A produkciós csapat jelenleg finanszírozási partnereket gyűjt, hogy továbbléphessenek a történet kidolgozásában.

Képünk illusztráció. Fotó forrása: Shutterstock

A rovat további cikkei