Először ad ki előadóművészről személyes bélyeget a Magyar Posta Zrt.. Csepregi Éva, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja idén töltötte be 70. életévet, ennek megünneplésére 2024. január 6-án életműkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában.

Csepregi Éva az 1972-es a Ki mit tud? tehetségkutató versenyen tűnt fel a Kócbabák nevű trióban. Fellépett a Stereo együttesben. A Neotonnal 1973 végén társultak, 1977-ben Neoton Família néven hivatalosan is egyesültek. 1979-ben a MIDEM fesztiválon léptek fel, ekkortól külföldön Newton Family néven váltak ismertté. A Neoton Família 1990-es kettészakadása után Végvári Ádámmal és Baracs Jánossal Éva-Neoton néven folytatták. A Ruttkai Éva Színház több előadásában szerepelt. 50 éves színpadi munkássága elismeréseként megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

A személyes bélyeget a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke mutatta be szerdán. Hegmanné Nemes Sára Csepregi Évát a magyar könnyűzenei élet poplegendájának, büszkeségének nevezte. Mint mondta, a Magyar Posta alapvető missziója, hogy a bélyegeken keresztül értéket képviseljen, emlékeztetve mindenkit hazánk nagyjaira, büszkeségeire. Hegmanné Nemes Sára ismertetése szerint a szerdán forgalomba kerülő bélyeg retro arculati világot kapott. A bélyeg Benedek Imre grafikus tervei alapján készült, Tóth Ildikó arculati elemeinek és Rosta Márk fotójának felhasználásával. A bélyeghez alkalmi boríték is tartozik, valamint egyedi bélyegző, amin az Éva és az életműkoncert felirat olvasható. A személyes bélyeg ötezer példányban kerül forgalomba, 1800 forintos áron vásárolható meg a Filopostán, a Magyar Postán és a posta weboldalain.

Hegmanné Nemes Sára elmondta azt is, hogy a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójához kapcsolódva a Magyar Posta több más bélyeg mellett a Csepregi Éva tiszteletére készült bélyeget is felajánlotta a jótékonysági árverésre.

Lőrinczy György, a Postakürt Alapítvány elnöke szerint generációk nőttek fel a Neoton Família dalain. Csepregi Évát közvetlen és kedves előadónak nevezte, aki többek között természetességének is köszönheti a közönség töretlen szeretetét.

A sajtótájékoztatón Csepregi Éva felidézte pályája kezdetét, a Ki mit tud? tehetségkutató versenyt, majd a Neoton Famíliával töltött hosszú, tartalmas és sikeres időszakot, kiemelve, hogy koncerteztek Spanyolországban, Japánban, Dél-Koreában, Szingapúrban, és céljuk mindig a magyar popzene népszerűsítése volt.

Csepregi Évának több szólólemeze is megjelent, a januári életműkoncerten a Neoton Família dalai mellett ezekről is hallhatók lesznek dalok. A koncerten Csepregi Éva az erre az alkalomra létrehozott zenekarral lép majd fel, a dalok pedig új hangszerelést kapnak. Az eseményt Radnai Márk rendezi.

A nyitóképen Csepregi Éva énekes, előadóművész, a Neoton Família együttes tagja és Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke. Fotó: Hegedüs Róbert / MTI