virtuozok
Virtuózok Kamaraegyüttes

Szeptemberben itt állítják színpadra a k2 Színház legújabb produkcióját, a Nero, a véres költőt Fábián Péter rendezésében, Domokos Zsolt, Formán Bálint és Gyöngy Zsuzsa szereplésével. Az előadás elsősorban a középiskolás korosztályt célozza meg. A független társulat egy másik izgalmas vállalkozása, az Ördögkatlan Fesztiválon óriási sikerrel bemutatott Hamvas Béla: Karnevál című gigantikus művét feldolgozó nyolc órás darab is látható lesz októbertől.

 

Az NKA Halmos Béla Program és a Benczúr Kerti Esték közös projektjének köszönhetően Budapest egyik legkedveltebb népzenei koncertsorozatát élvezhettük nyáron az épület kertjében. A műfaj kedvelőinek ősztől sem kell nélkülözniük a fantasztikus népzenei programokat, ugyanis, a koncertek és táncházak a zenei előadásokkal kiegészülve beköltöznek az épületbe.

 

A Benczúr Ház ad otthont a Virtuózok Kamaraegyüttes próbatermének és koncertjeinek is. A népszerű TV-műsor ifjú sztárjaiból alakult együttesnek Szűcs Apor művészeti vezető hangszerel népszerű komolyzenei darabokat kamarazenei felállásra, és gondolja újra többek között Dvorak, Kodály, Hacsaturján és Saint-Saens műveit. A Kis Virtuózok Koncerten a fiatal zenészek virtuóz játékukkal mindannyiunkhoz közelebb hozzák majd a klasszikus zenét, miközben az együtt-zenélés örömére és a közös alkotásra is felhívják a figyelmet.

 

Befogadótérként különleges esteknek és koncerteknek is biztosítanak lehetőséget. Ennek köszönhetően Janza Kata és Dolhai Attila egy felejthetetlen zongorával kísért musical esttel kápráztatta el a Benczúr Ház közönségét. Mahó Andrea és Csengeri Attila pedig a Ketten vagyunk? című koncertjükön várja majd a zenés színház rajongóit, a legismertebb musical slágerekkel.