verskommando_600x400.png
A Verskommandó egy pillanata tavalyrólForrás: szinhaz.org

A Soproni Petőfi Színház művészei hetedik alkalommal "ajándékoznak" verseket a város több pontján április 11-én. Utcákon, buszokon, vonatokon, iskolákban, a barlangszínházban, a polgármesteri hivatalban és könyvtárakban mondanak verseket. A kezdeményezés célja, hogy közvetlenül és kötetlenül hívja fel a figyelmet az ünnepre és bebizonyítsa, hogy a versek hétköznapi életünk részei. A Verskommandó idén is száz költeménnyel készül.

 

Április 11-én reggel nyolc órától felolvasómaratont tartanak a Gyermek- és Ifjúsági Központban. Délelőtt az iskolások, délután pedig a város lakosai csatlakozhatnak a programhoz. A kilenc órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón a résztvevők közösen olvassák el Ady Endre A föl-földobott kő című költeményét, 15 órától pedig megkoszorúzzák József Attila szobrát a Vasvári Pál utcában.


jozsef_attila_szobr_600x400.png
József Attila szobra SopronbanFotó: Leczovics Zsolt

 

Másnap Sarkady Sándor író és költő emlékére, de kapcsolódva a magyar költészet napjához, városi versmondó napot tartanak az óvodások és általános iskola alsó tagozatos diákjai számára.

.

A fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában versmondó versenyt rendeznek április 10-én 14 órától, Versünnep elnevezéssel. A versenyen általános és középiskolások, valamint felnőttek vehetnek részt.

 

A győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvényteremében április 10-én 17 órától a Makám Együttes lemezbemutató koncertet ad. Másnap a szabadhegyi József Attila emlékműnél 11 órától ünnepi műsort tartanak.